Довидување до Маврово 2019: Се спушти завесата на четвртото издание на летниот ракометен камп Алушовски

Маврово по четврти пат ги отвори портите за летниот ракометен камп во органзиација на Академија Алушовски. Педесетина деца од различна возраст, подготвеност и спортски талент ... More

Довидување до Маврово 2019…

Со финалните натпревари се спушти завесата на уште едно успешно издание на ракометниот камп Алушовски. По четврти пат ракометните надежи имаа можност да го збогатат своето ... More

Како измина шестиот ден на ракометниот камп Маврово 2018 (ВИДЕО)

Претпоследниот ден на летниот ракометен камп Маврово 2018 е резервиран за завршните подготовки пред финалните натпревари. Утринските тренинзи на Александар Јовиќ беа увертира ... More

Ден за подготовка пред финалните натпревари (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Завршни тренинзи пред крајот на ракометниот камп за подобрување на техниката и подготовка за финалните натпревари. Утрото беше исцрпувачи за сите млади кампери, затоа попладне ... More

Вториот ракометен ден во Маврово-вовед во вистинско ракометно доживување

Вториот ракометен ден во Маврово задолжен да ги внесе младите кампери во натпреварувачки ритам. Утрински и попладневни тренинзи, а меѓу нив дружење, карти, мундијалски фудбал, ... More

Започна летниот ракометен камп „Маврово 2018“ (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Со попладневните тренинзи и официјално започна четвртото издание на летниот ракометен камп „Маврово 2018“ во организација на ракометниот клуб Алушовски. Од 18. до 24. јуни спортс... More

Отворени уписите за четвртото издание на летниот камп „Маврово“

НОВО ЛЕТО, НОВО ДРУЖЕЊЕ ВО МАВРОВО Од 18 до 24 јуни на падините на Маврово ќе се одржи четвртиот ракометен летен камп во организација на Ракометниот клуб „Алушовски“. На старата ... More

На средина од нашата ракометна авантура, продолжуваме побогати за нови вештини

На средина од нашата ракометна авантура, му се заблагодаривме на Ѓукиќ за секој совет и споделените тајни на големиот мајстор. Му се заблагодаривме на Младен Ракчевиќ што го ... More

Драган Ѓукиќ ќе го збогати летниот камп „Маврово 2017“

Некогашниот селектор на македонската репрезентација, Драган Ѓукиќ повторно ќе биде дел од ракометниот летен камп „Маврово 2017“. Ѓукиќ е актуелен селектор на репрезентацијата ... More

НОВО ЛЕТО, НОВО ДРУЖЕЊЕ ВО МАВРОВО

НОВО ЛЕТО, НОВО ДРУЖЕЊЕ ВО МАВРОВО Од 19 до 25 јуни на падините на Маврово ќе се одржи третиот ракометен летен камп во организација на „Академија Алушовски“. На старата локација, ... More