Девојките од РК Алушовски трети на турнирот Скопје Куп

На крајот од 2018 година се одржа првиот турнир за ракометари и ракометарки од генерацијата 2002/2003 година, „Новогодишен Скопје Куп“. Во три дена Скопје беше домаќин на бројни рак... More

Втор натпреварувачки ден на „СКОПЈЕ КУП“

Во орагнизација на ракометниот клуб Алушовски од 28 до 30 декември 2018 година во главниот град на Македонија се одржува „Новогодишен Скопје Куп“. 11 Екипи, шест во машка и пет во ... More

ФОТОГАЛЕРИЈА: ОТВОРАЊЕ НА СКОПЈЕ КУП

Во организација на ракометниот клуб Алушовски 11 екипи, шест во машка и пет во женска конкуренција од генерациите 2002/2003 година, ќе се натпреваруваат и другаруваат во спортската ... More

ЗАПОЧНА „СКОПЈЕ КУП“

За првпат во главниот град на Македонија се одржува „Новогодишен Скопје Куп“. Во организација на ракометниот клуб Алушовски 11 екипи, шест во машка и пет во женска конкуренција ... More