Довидување до Маврово 2019: Се спушти завесата на четвртото издание на летниот ракометен камп Алушовски

Маврово по четврти пат ги отвори портите за летниот ракометен камп во органзиација на Академија Алушовски. Педесетина деца од различна возраст, подготвеност и спортски талент ... More

Довидување до Маврово 2019…

Со финалните натпревари се спушти завесата на уште едно успешно издание на ракометниот камп Алушовски. По четврти пат ракометните надежи имаа можност да го збогатат своето ... More

Ден за подготовка пред финалните натпревари (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Завршни тренинзи пред крајот на ракометниот камп за подобрување на техниката и подготовка за финалните натпревари. Утрото беше исцрпувачи за сите млади кампери, затоа попладне ... More

Маскенбал 2018: Имагинацијата преточена во креативност (ФОТО)

Маскенбалот веќе прераснува во традиција на летниот ракометен камп во Маврово. Првиот ден на летото овојпат го искористивме за многу забава, насмевки и креативни идеи, а за нај... More

Прошетка, ракомет и познат гостин за првиот ден на летото во ракометниот камп „Маврово 2018“

Веќе традиционално младите кампери четвртиот ден од ракометниот камп Маврово 2018 го поминуваат во прошетка и запознавање со убавините на Маврово. Утринскиот тренинг го замени... More

Трет ден на ракометниот камп „Маврово 2018“ (ФОТО)

Започнавме со фудбал, завршивме со ракомет. Заврши третиот ракометен ден на летниот камп Маврово 2018. Последниот ден на пролетта го одбележавме на отворените терени во спортск... More

Вториот ракометен ден во Маврово-вовед во вистинско ракометно доживување

Вториот ракометен ден во Маврово задолжен да ги внесе младите кампери во натпреварувачки ритам. Утрински и попладневни тренинзи, а меѓу нив дружење, карти, мундијалски фудбал, ... More

Започна летниот ракометен камп „Маврово 2018“ (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Со попладневните тренинзи и официјално започна четвртото издание на летниот ракометен камп „Маврово 2018“ во организација на ракометниот клуб Алушовски. Од 18. до 24. јуни спортс... More