Маврово по трет пат во знакот на летниот ракометен камп на Академија Алушовски

Во понеделник (19.06.2017) започнa третиот ракометниот камп „Маврово 2017“. По успехот на првите две изданија, трета година во низа домаќин на младите ракометни таленти ќе биде хотел... More

Андреа Лекиќ специјален гостин на ракометниот камп „Маврово 2017“

Синоним за истрајност, посветеност, работа и вложување... Најдобрата ракометарка на светот за 2013 година, Андреа Лекиќ ќе биде дел од третото издание на летниот камп „Маврово ... More

Драган Ѓукиќ ќе го збогати летниот камп „Маврово 2017“

Некогашниот селектор на македонската репрезентација, Драган Ѓукиќ повторно ќе биде дел од ракометниот летен камп „Маврово 2017“. Ѓукиќ е актуелен селектор на репрезентацијата ... More

Наумче Мојсовски го засилува тренерскиот тим на летниот камп „Маврово 2017“

Поранешниот македонски репрезентативец Наумче Мојсовски ќе ни се придружи во третото издание на летниот камп „Маврово“ како дел од стручниот штаб. Централниот бек, кој во 2016 ... More

НОВО ЛЕТО, НОВО ДРУЖЕЊЕ ВО МАВРОВО

НОВО ЛЕТО, НОВО ДРУЖЕЊЕ ВО МАВРОВО Од 19 до 25 јуни на падините на Маврово ќе се одржи третиот ракометен летен камп во организација на „Академија Алушовски“. На старата локација, ... More

Пријавување за третото издание на летниот камп „Маврово 2018“

Од среда, 26.03.2018, започна пријавувањето за новата, четврта, сезона на летниот камп „Маврово“ во организација на Ракометниот клуб „Алушовски“. Од 18 до 24 јуни 2018 во Маврово ќе се ... More

Веселин Вујовиќ во изборот за најдобар тренер за 2016 година

Традиционално Интернационалната ракометна федерација ги одбира најдобрите ракометари и тренери во светот за изминатата година. Во конкуренција за најдобар тренер за 2016 годи... More

Заврши вториот ракометен камп во организација на „Академија Алушовски“

Заврши вториот ракометен камп во организација на „Академија Алушовски“. Младите ракометари заминуваат од Маврово со бесценето искуство, побогати за нови вештини, убави спо... More

Маврово по втор пат домаќин на летниот ракометен камп на „Академија Алушовски“

Од сабота (18.06.2016) започнa второто издание на ракометниот камп „Маврово 2016“ на кој ќе учествуваат 50 деца од „Академија Алушовски“. По успешното издание на првиот ракометен ... More

Прв летен камп на Академија Алушовски

Исполнети очекувањата на првиот летен камп „Маврово 2015“ Од 15 до 20 јуни во Маврово се одржа првиот летен камп на „Академија Алушовски“. На кампот учествуваа 53 деца на возр... More