Започна петтиот ракометен камп во Маврово

НОВО ЛЕТО, НОВО РАКОМЕТНО ДОЖИВУВАЊЕ!По петти пат Маврово ќе биде домаќин на младите ракометни ентузијасти. Во организација на Академија Алушовски 70 млади ракометари од Макед... More

Летниот камп „Маврово“ по петти пат ги отвора вратите за младите ракометари

НОВО ЛЕТО, НОВО ДРУЖЕЊЕ ВО МАВРОВО Од 17 до 23 јуни 2019 година, на падините на Маврово ќе се одржи петтиот ракометен летен камп во организација на ракометниот клуб „Алушовски“. ... More

Девојките од РК Алушовски трети на турнирот Скопје Куп

На крајот од 2018 година се одржа првиот турнир за ракометари и ракометарки од генерацијата 2002/2003 година, „Новогодишен Скопје Куп“. Во три дена Скопје беше домаќин на бројни рак... More

Ракометниот клуб Алушовски на летниот камп на Барселона

Ракометниот камп на Барселона ова лето ќе се одржи во Омиш, Хрватска. Од 28 јуни до 3 јули, стотитна млади ракометни таленти ќе можат да ги збогатат своите вештини и да научат пове... More

Довидување до Маврово 2019: Се спушти завесата на четвртото издание на летниот ракометен камп Алушовски

Маврово по четврти пат ги отвори портите за летниот ракометен камп во органзиација на Академија Алушовски. Педесетина деца од различна возраст, подготвеност и спортски талент ... More

Отворени уписите за четвртото издание на летниот камп „Маврово“

НОВО ЛЕТО, НОВО ДРУЖЕЊЕ ВО МАВРОВО Од 18 до 24 јуни на падините на Маврово ќе се одржи четвртиот ракометен летен камп во организација на Ракометниот клуб „Алушовски“. На старата ... More

Довидување до Маврово 2018!

Се спушти завесата на третото издание на летниот ракометен камп „Маврово 2017“. Во седум дена исполнети со забава, другарување и многу ракомет, идните ракометари ги усовршуваа ... More

Благодарност до сите компании кои застанаа зад третото издание на летниот ракометен камп „Маврово 2017“

Поминавме седум прекрасни дена на падините на Маврово. Поискусни за две години, ја започнавме новата ракометна авантура во која ни се придружија компании кои го препознаа пот... More

Маврово по трет пат во знакот на летниот ракометен камп на Академија Алушовски

Во понеделник (19.06.2017) започнa третиот ракометниот камп „Маврово 2017“. По успехот на првите две изданија, трета година во низа домаќин на младите ракометни таленти ќе биде хотел... More

НОВО ЛЕТО, НОВО ДРУЖЕЊЕ ВО МАВРОВО

НОВО ЛЕТО, НОВО ДРУЖЕЊЕ ВО МАВРОВО Од 19 до 25 јуни на падините на Маврово ќе се одржи третиот ракометен летен камп во организација на „Академија Алушовски“. На старата локација, ... More