ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ЛЕТНИОТ РАКОМЕТЕН КАМП МАВРОВО 2019

  More

Летниот камп „Маврово“ по петти пат ги отвора вратите за младите ракометари

НОВО ЛЕТО, НОВО ДРУЖЕЊЕ ВО МАВРОВО Од 17 до 23 јуни 2019 година, на падините на Маврово ќе се одржи петтиот ракометен летен камп во организација на ракометниот клуб „Алушовски“. ... More

Девојките од РК Алушовски трети на турнирот Скопје Куп

На крајот од 2018 година се одржа првиот турнир за ракометари и ракометарки од генерацијата 2002/2003 година, „Новогодишен Скопје Куп“. Во три дена Скопје беше домаќин на бројни рак... More

Втор натпреварувачки ден на „СКОПЈЕ КУП“

Во орагнизација на ракометниот клуб Алушовски од 28 до 30 декември 2018 година во главниот град на Македонија се одржува „Новогодишен Скопје Куп“. 11 Екипи, шест во машка и пет во ... More

ФОТОГАЛЕРИЈА: ОТВОРАЊЕ НА СКОПЈЕ КУП

Во организација на ракометниот клуб Алушовски 11 екипи, шест во машка и пет во женска конкуренција од генерациите 2002/2003 година, ќе се натпреваруваат и другаруваат во спортската ... More

ЗАПОЧНА „СКОПЈЕ КУП“

За првпат во главниот град на Македонија се одржува „Новогодишен Скопје Куп“. Во организација на ракометниот клуб Алушовски 11 екипи, шест во машка и пет во женска конкуренција ... More

Интервју на Стевче Алушовски за Balkan Handball

Под наслов „Легендата на МК ракометот, Стевче Алушовски: Ракометот е спорт број 1 во Македонија“, специјализираниот сајт за ракомет Balkan Handball во разговор со поранешниот македо... More

Ракометниот клуб Алушовски на летниот камп на Барселона

Ракометниот камп на Барселона ова лето ќе се одржи во Омиш, Хрватска. Од 28 јуни до 3 јули, стотитна млади ракометни таленти ќе можат да ги збогатат своите вештини и да научат пове... More

Довидување до Маврово 2019: Се спушти завесата на четвртото издание на летниот ракометен камп Алушовски

Маврово по четврти пат ги отвори портите за летниот ракометен камп во органзиација на Академија Алушовски. Педесетина деца од различна возраст, подготвеност и спортски талент ... More

Довидување до Маврово 2019…

Со финалните натпревари се спушти завесата на уште едно успешно издание на ракометниот камп Алушовски. По четврти пат ракометните надежи имаа можност да го збогатат своето ... More